0

Mitt år 2020 och mål för 2021

Det är dags att summera året 2020 och frågan är om vi någonsin kommer uppleva ett år likt detta igen. Men trots all misär runt om i världen kan jag inte klaga på hur mitt år har varit. Här kommer jag att gå igenom året 2020 från min synvinkel men även att dela med mig av några tankar inför det stundande 2021. Följ med!

Början av 2020 och Coronans framfart

Jag befann mig faktiskt på semester i Asien när jag första gången läste i Aftonbladet om Covid-19. Men som så många andra tog man det aldrig riktigt på allvar och när man landade hemma i Sverige igen så trodde man väl aldrig riktigt att det skulle ta sig hit. Vid denna period låg jag ungefär 50 procent likvid och resterande 50 procent inne på börsen. När det väl började rasa så drabbades jag aldrig av någon panik. Istället började jag köpa på mig mer och mer aktier i de bolag jag ägde, vilket till stor del består av bolag inom iGaming. Detta innebar nu tre saker.

 1. Jag är i princip enbart viktad mot iGaming på börsen
 2. Jag driver företag inom iGaming
 3. Jag tjänade pengar på spel

Några veckor senare vaknar jag upp till Shekarabis meddelande om restriktioner för spelbranschen i Sverige. Tack vare en kombination av de tre punkterna ovan och, dessutom ett stundande lägenhetsköp, valde jag därför att likvidera hela portföljen. Låg därför utanför börsen under stora delar av uppgången i somras och fick se några av mina innehav stiga ett par hundra procent var. Gjorde några instick under sommaren men låg för det mesta helt likvid. Några gånger dök det upp intressanta spots att kliva in och då tog jag dessa och nu när lägenheten är köpt och inflyttat i ligger jag nu i princip investerad med det mesta av mitt EK (som ej är bundet i lägenheten dvs).

Året slutade på 64.72 procent upp
Min aktieportfölj när vi nu har klivit in i 2021

Företagandet

I snart 3 år har jag drivit ett Affiliate Marketing-företag inom iGaming. Det har varit både roligt och lärorikt, i somras dök ett nytt projekt upp och det resulterade i att jag bestämde mig för att sälja min huvudsajt. Efter några veckors letande kom jag i kontakt med ett gäng som var intresserade och en snabb affär senare sålde jag sidan för ett sexsiffrigt belopp. Jag tog hela beloppet och startade upp ett nytt företag.

Så där befinner jag mig just nu med involverad i två aktiebolag. Ett där jag har 100 procent själv och ett annat där jag har fyra delägare. Just nu, och jag tror inte det kommer att ändras, kommer jag inte delge någon information kring vilka sidor det rör sig om.

Privat

Så vem är jag? Utöver mina företag så har jag nyligen påbörjat en anställning där jag sysslar med SEM och SEO. Jag är långt ifrån någon guru i något av ämnena men tycker båda är intressanta och lär mig ständigt nya saker. Kanske kommer fram mer information om mig längs vägen men tills vidare så förblir jag helst anonym.

Mål 2021

Jag brukar aldrig sätta mål och har ganska mycket bara levt i nuet. Nu är det dags att börja bli seriös och därför är min tanke att skriva ner mål jag har för både företag men även privat. Tanken är att gå igenom målen efter varje kvartal och se hur jag ligger till.

Företag 1:

 • Omsättning 1 500 000 kronor – Här sätter jag ribban ganska lågt. Detta bör vi nå redan under Q3 om allt går enligt plan.
 • Lansera Project X – Ligger just nu i skissfasen. Kan bli succé om vi får allt att klaffa.
 • Gå live med ny hemsida – Egentligen är sidan redan live men vi avvaktar lite innan vi går helt officiellt.
 • Redesign av befintlig sida – Är en hemsida som las på is i samband med Corona. Nu skissar vi på design och sedan ska denna sida få lite kärlek.
 • Gå in på en ny marknad – Idag har vi hemsidor på två marknader. Målet är att testa på ytterligare en marknad innan 2022.

Företag 2:

 • Omsätta 50 000 kronor – Svårt att uppskatta något då jag just nu har 0 intäkter, men 50 000 kronor känns som det borde vara fullt möjligt.
 • Släppa 2 nya hemsidor – Har idag en hemsida live och en i skissfas som beräknas gå live i mitten av Januari. Möjligt att jag väljer att gå live med ytterligare två sidor under 2021.

Privat

 • Snitta 5 000 steg per dag i månaden under Q1 – Tyvärr har jag ett kontorsjobb och rör mig sällan där. Under hösten har jag snittat 3 700 steg per dag. Varje månad jag inte klarar 5 000 steg så donerar jag 1 000 kronor till välgörenhet.
 • Läsa 2 böcker i månaden – Egentligen gillar jag att läsa men gör det sällan ändå. Just nu läser jag Swimming with Sharks och den samt en till bok ska vara slutläst till januarisummering.
 • Något form av träningsbet kommer att adderas till listan. Hur det kommer att se ut återstår att se.

Följ mig på Twitter @affeninjan

Affeninjan

Affeninjan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *