0

Månadssummering Januari

Tyvärr har det inte blivit lika frekventa uppdateringar här som jag initialt tänkte. Det känns istället som att det är rimligt att hålla det till en månadssummering. Mycket har hänt och prognosen man hade inför året har visat sig vara rejält off, men åt det positiva hållet som tur är.

Börsen

Ja vad ska man säga om januari? 2020 må ha varit ett sjukt år på börsen men det vi fick uppleva under några dagar i Januari i hela Reddit/WSB/GME/Silver/AMC-härvan var bisarrt. Skrämmande att se hur Avanzaägarna ökade dag för dag i framförallt #GME. Jag var aldrig nära att stoppa in en krona, och grattis till er som gjorde en bra trade, men allra gladast är jag över att jag undvek att gå in i diskussioner med bekanta som investerat i GME… känns som man bara hade fått huvudvärk av det.

Min egna portfölj slutade någon procent back. Viktade om stora delar av portföljen till EVO under dippen och tanken är att hålla kvar till rapport, kanske sälja av strax innan beroende på hur kursen utvecklas tills dess. Annats har jag inte så mycket att dela med mig av, är långt ifrån något aktiefacit men jag har har som tur är vänner som vägleder mig.

Företag #1

Inför året så satt jag och filade på vad som var rimligt att omsätta. I min tidigare post satte jag målet 1.5MSEK i omsättning. Nu har jag summerat siffrorna för Januari och man kan väl säga att de blev bättre än förväntat – 274.686,64 SEK landade Januari på.

Vi har väl tre intäktsben just nu och fördelningen landade på 85 % / 10 % / 5 % där förhoppningen blir att de mindre posterna skall bli större med tiden. Det är extra viktigt eftersom det tyvärr finns det begränsad skalbarhet i den kanal som är vårt största inkomstkälla idag.

Project X ligger fortfarande i skissfas. Har stött på några motgångar under månaden men där vi planerar att fortsätta med projektet ändå. Dessutom har det även utvecklats en Project X 2.0 där Project X är en miljonidé och Project X 2.0 är en miljardidé. Förhoppningsvis kan vi pitcha för rätt person under Februari.

Har även tagit fram en ny design till vår gamla sida som legat och skräpat. Förhoppningsvis kan den få lite kärlek under Q1 men det ligger otroligt lite fokus på den tillsvidare. Likaså att kliva in i en ny marknad, just nu ligger fokus fortsatt på Sverige.

Företag #2

Om Företag #1 överpresterade under Januari så går det tuffare för Företag #2. Totalt landade komissionen på 36.98 SEK och trots att det bleknar i jämförelse med andra företaget så är det ändå något speciellt med den första intjänade kronan av en hemsida. Tanken var att min nya hemsida skulle gå live i Januari, men på grund av att min utvecklare behövde fokusera på Företag #1 under Januari så blev det framflyttat.

Utöver det tog jag in en investerare i företaget. Hejhej mr investerare om du snubblar in här vilket jag misstänker att du gör. Han tar en mindre piece av företaget till en ganska fair prislapp och min förhoppning är att jag tvingar mig själv att ta det hela än mer seriöst än om jag varit solo. Förhoppningsvis får jag ut hemsida #2 under Februari och den är tanken ska vara main-sidan, därefter kommer jag att designa om hemsida #1 och CRO:a den lite. Återstår att se om man kan få detta att flyga!

Jobb

En annan sak som hände i Januari var att jag blev erbjuden ett nytt jobb. Inte vilket jobb som helst utan på en otroligt spännande arbetsplats där jag skulle få vara med och bygga upp den nya verksamheten från scratch. Hade jag befunnit mig i ett annat stadium i livet så hade det omöjligt att tacka nej. Egentligen var det nog efterblivet av mig att tacka nej ändå, men det var iallafall det jag gjorde.

Vem vet, kanske tittar jag tillbaka på detta beslut om några år och hatar mitt liv. Återstår att se! Nu har jag slut på saker att skriva, och frågan är väl om någon har orkat läsa hit ändå. Jo juste, tanken att snitta 5.000 steg per dag gick åt helvete. Men kommer knappast som en chock, skyller på kyla och snö! Adjö, hörs om en månad idag!

Mvh
Affeninjan

Affeninjan

Affeninjan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *