0

Månadssummering Februari

Precis som förra månaden så lär jag fortsätta att hålla det till månadssummeringar istället för mer regelbundna uppdateringar. Det fortsätter att hända saker och denna månad öppnades plånboken för båda företagen rejält.

Börsen

Man vi kan, precis som förra månadssummeringen, börja med börsen. Januari slutade som bekant ett par procent, men det kompenserades av att Februari var otroligt fin (och mars har knappast haft en dålig start). Portföljen ser lite annorlunda ut jämfört med när jag redovisade den senast. För er nyfikna kan jag redovisa den här. För den kvicktänkta så är resterande procent i fonder (Spiltan Investmentbolag).

Några av ändringarna har varit vältimeade medan några mindre kloka. Allra skönast är väl $GRVY som jag kom ur halva innehavet på $210 och resterande på $170. Har varit in och ur aktien sedan 2018, får se om jag återigen kliver in i bolaget. Här kan jag dock inte ta åt mig någon form av ära, utan tackar goda vänner som har bra koll på diverse bolag.

Som ni ser ovan så är jag rejält viktad mot iGaming och verkar som att ingenting kan stoppa iGaming-tåget just nu. Får se när man väljer att vikta om.

Företag #1

Det börjar hända saker och ting hos Företag #1. Efter att ha bollat fram och tillbaka och tagit in flertalet offerter så var det till slut ett självklart val vilken utvecklare vi skulle ta. En investering (mid-6siffrigt ) som förhoppningsvis ska bli succé. Fortfarande bara i tidigt stadie än så för tidigt för att säga något men det känns än så länge riktigt bra. Här är det dock mina partners som har skött den mesta kontakten med utvecklarna.

Vi väntar fortfarande på att få till ett möte med en viss person. Går lite trögt där men förhoppningsvis kan vi få till det under Mars.

Ska vi diskutera siffrorna för Februari så landade intäkterna på 233 093 SEK. Egentligen ungefär det vi förväntade oss efter hur januari utvecklade sig. Väntar fortfarande på att övriga intäktskällor ska börja leverera högre intäkter.

Företag #2

Som jag nämnde förra månaden så beslöt jag mig för att ta in en investerare i mitt andra bolag. Kapitalet som kom in i bolaget fick inte ligga kvar speciellt länge utan i mitten på februari dök det upp en sajt till försäljning och vi slog till. En hemsida i en helt annat nische än jag tidigare arbetat i tidigare. Men det fanns ett stabilt kassaflöde samt trafik redan så kändes rätt. Prislappen landade på 200 000 SEK (hejhej mr säljare om du är här inne och läser, vilket jag typ misstänker att du kan vara).

Varit lite lat så har inte hunnit uppdatera alla affiliatelänkar än. Kommer nog att be min utvecklare att göra om designen och lite andra saker innan den är helt redo. Trots detta har den redan tickat in en ok slant!

Det extra roliga är dock att mitt main-projekt som jag arbetat med senaste månaderna äntligen har gått live. Hinner jag få första köpet redan i mars? Hemsida #1 har fått ligga lite i skymundan nu när fokus har legat på annat, men under Mars kommer den få ny design vilket jag tror kommer boosta konverteringarna avsevärt. Dessutom lite idéer för att klättra högre uppåt i SERP:en.

Summering hemsidor Företag #2:

Hemsida 1:
Användare: 223 (223)
Konverteringar: 2 (1)
Intäkt: 110.30 SEK (36.98 SEK)

Hemsida 2 (data från 16:e februari):
Användare: 1 248 (-)
Konverteringar: 24 (-)
Intäkt: 2 011,16 SEK (-)

Hemsida 3:
Användare: (-)
Konverteringar: (-)
Intäkt: (-)

Jobb

På jobbfronten så hade jag lite av en svacka efter att jag tackade nej till det andra jobberbjudandet. Nu några veckor senare så är jag nog rätt nöjd över att jag stannar kvar på min nuvarande arbetsplats. Får se hur jag gör framöver om jag väljer att gå ner i procent eller om jag kör på. Nu under coronan, och vädret är uselt, så är det lika bra att jobba. Men lär känna annorlunda nu när solen och golfsuget tittar fram.

I övrigt händer det inte mycket. Träningen står still och har fortfarande börjat läsa några av de böcker som ligger och väntar. Återstår att se om man kommer igång med båda dessa under Mars. Ciao!

Mvh
Affeninjan

Affeninjan

Affeninjan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *